Mediator Diana van Beurden

Uit elkaar gaan is best moeilijk. Dat staat buiten kijf, als mediator zie ik dat dagelijks. Als je dan toch uit elkaar gaat, waarom niet kiezen voor de makkelijkste, prettigste en snelste manier? Als mediator help ik jullie van A tot Z. Stap voor stap. Van open, constructief communiceren tot het maken van toekomstbestendige afspraken en de volledige juridische afwikkeling.


Ik heb een juridische achtergrond en tijdens mijn jarenlange carrière als juriste, merkte ik dat achter het geschil veelal nog een irritatie of onenigheid lag. Om te onderzoeken hoe ik daarmee in mijn werk het beste kon omgaan, besloot ik in 2011 de opleiding voor gecertificeerd mediator te volgen. Toen wist ik het zeker: ‘Dit is de juiste weg, dit is wat ik wil doen. Mensen helpen om op respectvolle wijze – samen! – tot duurzame oplossingen laten te komen.’

Ik liet al mijn zekerheden achter en volgde mijn hart. En de rest geschiedde. Al sinds 2012 heb ik honderden stellen begeleid bij het afronden van hun relatie. Als mensen dan na een paar jaar terugkijken op het scheidingsproces en er – ondanks het verdriet dat bij een scheiding komt kijken – een goed gevoel aan overhouden, dan is mijn missie geslaagd. Dat is precíes waar je ik voor doe. Ik help jullie bij het samen zoeken naar die stip op de horizon. Elkaar leren loslaten, tot goede afspraken komen en het vizier op de toekomst richten. Want die zit nog vol mogelijkheden. Als gecertificeerd KIES-mediator leg in de gesprekken de focus op jullie kinderen. Want dat zijn de personen die jullie voor altijd aan elkaar blijven verbinden.

Sinds 2020 ben ik tevens gecertificeerd stiefplancoach. Stiefplancoaching is gericht op het begeleiden van samengestelde gezinnen. Want wat in eerste instantie een goede match lijkt, blijkt in praktische en emotionele zin nog weleens heel ingewikkeld. Want hoe voed je nu de kinderen op? Welke regels gelden er, wie corrigeert wie? En hoe gaan we om met de ex-partners? Ben je stiefouder en op zoek naar iemand die jullie kan begeleiden naar het maken van een stiefplan, aarzel dan niet om contact op te nemen.