Mediator Inge Verschuur

Als mediator begeleid ik jaarlijks rond de 50 stellen. Of dat nu is om uit elkaar te gaan of dat stellen twijfelen of zij samen kunnen doorgaan (relatiemediation). Scheiden is een grote stap en voordat je die stap zet, wil je zeker weten dat alles besproken is voordat je de stukken ondertekent. En daar komt mijn specialisme goed van pas: doorvragen, samenvatten en inzicht geven in jullie proces. 

Als mediator koppel ik het zakelijke los van de emotionele kant. Alleen wanneer dit losgekoppeld is, kan je goede afspraken maken.

Ervaring

Uit ervaring weet ik hoe het is om een scheiding mee te maken. Die ervaring is de reden dat ikzelf als mediator ben gestart. Ik weet hoe belangrijk structuur, informatieverstrekking en het loskoppelen van emoties en de zakelijke kant is, als je uit elkaar gaat. Door mijn achtergrond als coach en door de opleiding bij het NIBUD, help ik stellen tevens om inzicht te krijgen in de financiële en zakelijke kant. Inzichten die allemaal nodig zijn voor een zorgvuldig proces.

Privé

1969 was het jaar dat ik ter wereld kwam als kind van een beroepsmilitair. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Friesland maar sinds 2000 woon ik in Hilversum. Dat ik in Friesland ben opgegroeid, merk je aan mijn directe manier van communiceren, dat doe ik uiteraard wel met die bekende rollende R. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur. Het liefste ga ik elke dag wandelen in het bos met mijn hond Maylo. Maylo is een Duitse Pincher en ik ben helemaal verzot op dit ras. Ze zijn grappig en eigenwijs en hebben een hoog knuffelgehalte (letterlijk). Vrienden, familie en hobby’s maken mijn privéleven compleet.