Scheiden in Amersfoort

Bron: Wikipedia.nl

De Ikea van Amersfoort, wie kent hem niet? Je kan de Ikea ook niet missen, zo direct naast de A1. Je ziet jullie daar nog lopen, samen spullen kopen voor jullie eerste huis. Tijdens het winkelen natuurlijk even langs het restaurant voor een lekkere hap en een kop koffie en weer door! Jullie hebben heel wat voetstappen achtergelaten bij de Ikea. Maar nu is het leven anders. Het hoge woord is eruit: jullie gaan uit elkaar. Nadat deze boodschap is geland, vertel je het aan familie en vrienden. Natuurlijk vertellen jullie het de kinderen als eerste, vaak voelen zij al lang dat er iets speelt en duidelijkheid is voor hen ook belangrijk. Duidelijkheid tot een bepaalde hoogte natuurlijk, want voor jullie is ook nog niet alles duidelijk. Wat is nu de vervolgstap? Scheiden in Amersfoort, daar komt namelijk heel wat bij kijken.

Jullie gaan scheiden in Amersfoort, hoe nu verder?

Nu sta je hier weer maar een hele andere reden, op zoek naar spullen voor jouw huis, niet langer jullie huis. Jullie hebben besloten om te gaan scheiden in Amersfoort? Het woord scheiden alleen al, je krijgt er de koude rillingen van. Waar begin je in hemelsnaam als je gaat scheiden in Amersfoort? Naast het regelen van een nieuwe inboedel, zijn er natuurlijk veel meer zaken die geregeld moeten worden bij een scheiding in Amersfoort. Hoe gaan we onze bezittingen verdelen? Hoe zit het eigenlijk met pensioenen en inkomen na de scheiding? Besluiten jullie om samen dit proces in te gaan, ga dan voor mediation bij scheiden Amersfoort. Met mediation bij Goed uit elkaar gaan, hebben partijen het gevoel hebben dat ze het echt samen hebben gedaan. Alles wordt goed besproken en het oude boek kan nu definitief dicht. En dat geeft alle partijen een goed gevoel.

Bron: Amersfoort.nl

De kinderen bij scheiding in Amersfoort

Als jullie kinderen hebben, hoe gaat de zorgverdeling er dan uitzien? Hoe werkt het met partner en/of kinderalimentatie na de scheiding? Welke afspraken moeten er gemaakt worden? Wat houdt een ouderschapsplan in? Scheiden in Amersfoort, daar komt veel bij kijken. Wanneer je in gesprek gaat met een ervaren mediator, kan deze jullie begeleiden in hoe jullie de beste zorgafspraken kunnen maken voor jullie kinderen. Jullie zullen altijd verbonden blijven aan elkaar door jullie kinderen, het is in het belang van iedereen dat de afspraken passen bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van de kinderen aan de ene kant, en de toekomst van jullie zelf aan de andere kant. Mediation bij scheiden in Amersfoort betekent dus ook dat je tot passende zorgafspraken voor jullie kinderen komt. Afspraken die passen bij jullie en aanpasbaar zijn wanneer de situatie daarom vraagt. Er zijn geen ouders zoals jullie twee en daarom zullen er afspraken worden gemaakt die passen bij jullie opvoedkundige stijl.

Willen jullie hulp bij een scheiding of hulp bij het uit elkaar gaan in Amersfoort?

Een mediator bij scheiden in Amersfoort kiezen, hoe doe je dat? Het aanbod op internet is zo groot en wie kies je dan? Waar let je op? Soms is het fijn als je van iemand hoort die goede ervaring had met een mediator. Dan is de keuze makkelijk gemaakt. Maar wat nou als je het nog niet wilt delen met je omgeving omdat jullie dit proces van kiezen samen willen doen? Dus zonder de adviezen uit jullie omgeving. Let dan op het volgende:

 • Vind iemand waar jullie je beiden veilig en vertrouwd bij voelen. Plan een kennismakingsgesprek in maar beperk het aantal gesprekken want veel gesprekken werkt alleen maar verwarrend.
 • Maak een lijst van wat jullie samen nodig hebben in jullie proces en selecteer daarop een mediator. Denk aan, brengt de mediator:
  • Financieel overzicht
  • Zelf de partneralimentatie bepalen of niet
  • Inzicht tijdens het proces van wat er mogelijk is met het huis verkrijgen
  • Netwerk met financieel adviseurs met zich mee
  • Ervaring over kinderen en scheiden ter tafel
  • Etc.
 • Kijk of er een register familie mediator beschikbaar is zodat er een toevoeging mogelijk is of zelfs dekking vanuit jullie rechtsbijstandsverzekering.
Ik begeleid jullie van chaos… …naar overzicht met inzicht!

Bevinden jullie je ook in deze situatie, willen jullie scheiden in Amersfoort? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij Goed uit elkaar gaan. Dan gaan wij met zijn drieën om tafel en helpen wij jullie om deze ingrijpende periode zo goed mogelijk te laten verlopen. Na de kennismaking weten jullie wat er op jullie afkomt, en dat geeft rust.