..wonen

Scheiden & wonen

Er zal gezocht moeten worden naar een gezonde woonoplossing, hier hebben jullie beide behoefte aan. Om hier een goede keuze in te kunnen maken moeten de volgende dingen bekend zijn:

  • Wil één van beiden blijven wonen? Is dat haalbaar?
  • Wat is jullie wens met jullie huidige woning?
  • Welke woonwens heeft de ander?

Onze mediators begeleiden jullie om tot antwoorden te komen op deze vragen.

Wonen na de scheiding

Jullie hebben beiden behoefte aan een gezonde woonomgeving na de scheiding. Of je wilt huren of kopen, bepaalt ieder voor zichzelf. Wel is het zo, dat de wachtlijsten voor een sociale huurwoning lang zijn. Tijdens het proces schuift er een financieel adviseur aan, om samen goede beslissingen te kunnen nemen in jullie woonoplossingen. Na dat gesprek, weten jullie beide of het haalbaar is om te kopen. Als jullie beiden weten wat er wel en niet kan, kan er vaak snel geschakeld worden naar concrete afspraken.

Tip!

Laat je tijdens het gehele proces goed voorlichten door een financieel adviseur. Jullie kunnen in overleg afspraken maken waardoor er twee woonwensen mogelijk worden. Tijdens mijn proces, biedt ik deze mogelijkheid kosteloos aan.

Bij scheiden, wonen en financiën, is het belangrijk om overzicht en inzicht te hebben. Aan tafel maken jullie afspraken over wie wat opvraagt of uitzoekt en wanneer dit gereed is. Alleen zo kunnen jullie keuzes maken die werken voor alle betrokken partijen.