Mediation bij scheiden in Naarden-Bussum

Bron: Wikipedia

Het hoge woord is eruit: jullie gaan uit elkaar. Nadat deze boodschap is geland, vertel je de boodschap aan familie en vrienden. Natuurlijk horen de kinderen als eerste de boodschap want zij voelen vaak al lang dat er iets speelt. Laat duidelijk zijn, dat duidelijkheid ook voor hen belangrijk is. Duidelijkheid geven tot wat voor jullie duidelijk is natuurlijk, voor jullie is ook veel nog onduidelijk en onzeker. Wat is dan jullie vervolgstap? Maak eerst samen een keuze in op welke wijze jullie de scheiding willen oppakken. En besluiten jullie om dit proces samen aan te gaan in Naarden-Bussum, ga dan bij scheiden bij Goed uit elkaar gaan. Velen partijen die zijn gaan scheiden in Naarden-Bussum hebben een goed gevoel overgehouden aan de mediation bij ons. En hebben het gevoel dat ze alles samen afgesproken hebben. Dat alles besproken is en dat het oude boek ook echt dicht kan. Dat is een fijn gevoel voor alle partijen.

De zorg voor kinderen krijgt voldoende aandacht

Wanneer je met een ervaren mediator in gesprek gaat, kan deze jullie begeleiden in hoe jullie het beste zorgafspraken kunnen maken over jullie kinderen. De kinderen zullen jullie altijd met elkaar blijven verbinden en het is in jullie aller belang dat de afspraken passen bij de leeftijd en ontwikkelfase van de kinderen enerzijds en de toekomst van jullie ieder anderzijds. Mediation bij scheiden in Naarden-Bussum betekent dus ook dat je tot goede zorgafspraken voor de kinderen komt. Afspraken die goed bij jullie en jullie opvoedkundige stijl passen en aangepast kunnen worden wanneer de situatie daarom vraagt. Een ervaren mediator vertelt ook hoe anderen dat deden en geeft voorbeelden waardoor jullie zelf op ideeën komen. Weet dat er geen twee ouders hetzelfde zijn als jullie twee, dus dat jullie afspraken passen bij jullie en de kinderen.

Mediation bij scheiden Bussum

Mediation bij scheiden in Naarden-Bussum vraagt om het inventariseren van wensen. Hoe willen jullie graag dat de woontoekomst eruit komt te zien voor jullie beiden. En welke afspraken kunnen jullie samen maken zodat dit ook mogelijk is? Hoe doen anderen dat en wat zegt een adviseur over dit onderwerp. Mediation bij scheiden Naarden-Bussum betekent dat er een netwerk aan adviseurs tot jullie beschikking staat waardoor jullie hierin ook passende woonkeuzes kunnen maken. Of het nou gaat over de gezamenlijke woning of over lopende verzekeringen, weet wat de mogelijkheden zijn zodat jullie keuzes kunnen maken. Er komt bij scheiden nou eenmaal veel kijken en het is fijn wanneer je steeds met dezelfde persoon aan tafel zit en dat daar af en toe een expert aanschuift, om jullie wensen ook daadwerkelijk te realiseren. Hoe fijn is het om te weten wat er wel en niet kan. Dat geeft duidelijkheid en dat is zo belangrijk.

Financieel na de scheiding

Ik begeleid jullie van chaos…
…naar overzicht met inzicht!

Mediation bij scheiden in Naarden-Bussum biedt ook inzicht in de financiële kant na de scheiding. Wat kan je nog en wat komt er vanuit de overheid op jullie af. Maar ook inzicht in wat jullie beiden te besteden hebben, na jullie scheiding. Tijdens mediation bij Goed uit elkaar gaan, bij scheiden in Naarden-Bussum, wordt er inzicht gegeven in wat er over blijft na de scheiding. En zeker als je elkaar in de toekomst, iets gunt, dan is dat een mooi voorbeeld dat jullie de kinderen geven. Met elkaar meedenken en weten dat de andere ouder rond kan komen na de scheiding, geeft een fijn vooruitzicht en opent het boek naar een nieuwe toekomst.