Mediator in Soest en Soesterberg

Je rijdt langs het stadhuis en denkt even terug aan die ene dag… Het is alweer een paar jaar geleden en nu is alles alweer zo veranderd! Daar begon jullie leven samen en nu gaan jullie scheiden. Het was niet zoals jullie het bedacht hadden maar het is een feit: jullie gaan uit elkaar. Nadat het is geland, dat jullie uit elkaar gaan, merk je al snel dat het nodig is om zaken te regelen. Er is nu zoveel onzekerheid en het is nodig om duidelijkheid te creëren. Het aantal vragen neemt namelijk alleen maar toe en waar vinden jullie antwoorden? Een mediator uit Soest en Soesterberg kan jullie hiermee helpen.

Paleis Soestdijk

Hoe ziet een proces eruit bij een mediator in Soest of Soesterberg?

  1. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek
  2. De intake om alles in kaart te brengen
  3. Zorgafspraken maken over de kinderen en financiële afspraken maken over de zorg
  4. Afspraken maken over hoe jullie als partners uit elkaar gaan
  5. Ondertekenen van de stukken
  6. Stukken gaan naar de rechtbank
  7. Uitspraak van de rechter met akte van berusting wordt ondertekend door partijen
  8. Inschrijving echtscheiding

Structuur helpt om overzicht te houden en per gesprek weet je wat er besloten moet worden en waar de antwoorden gevonden kunnen worden. En dat geeft rust.

Ik begeleid jullie van chaos… naar overzicht met inzicht!

Andere mogelijkheden?

Natuurlijk zijn er andere mogelijkheden om te scheiden. Maar deze moeten bij jullie passen. Vind je het lastig om voor jezelf op te komen in gesprekken met je ex erbij, dat is het extra prettig om een mediator in Soest of Soesterberg in te zetten. Inge zorgt ervoor dat jullie beiden aan het woord komen en dat jullie beiden de belangrijke vragen beantwoorden. Hoe dan?
Door de antwoorden samen te vatten en de verschillen en de overeenkomsten te benoemen, komen vaak veel betere oplossingen naar voren. Want het lijkt wel of jullie belangen verschillen maar dat is niet altijd het geval. Vaak zit het in de bewoording en dat brengt de mediator in beeld.

Een gespreksbegeleider die de pijnpunten benoemd en jullie samen in gesprek houdt, is vaak de beste oplossing in een emotioneel proces zoals een scheiding. Kortom: de mediator in Soest en Soesterberg helpt jullie om de scheidingsafspraken samen te maken en brengt structuur aan in jullie proces. En met een netwerk aan adviseurs kan je snel schakelen en beslissingen nemen. Snel en zorgvuldig. Zo kan je de zaken goed afronden en aan je nieuwe toekomst beginnen.