Eerlijkheid duurt het langs

Ik lees graag over mijn werk en soms komt er een uitspraak voorbij, en dan denk ik aan bepaalde uitspraken als ‘Boontje komt om zijn loontje.’ En ‘Wie het laatst lacht, lacht het beste.’ Klinkt misschien een beetje cynisch maar eerlijkheid duurt toch echt het langst. Ook als je in scheiding ligt. Schijnconstructies om je ex een hak te zetten? Uiteindelijk werkt een constructie als deze toch echt altijd tegen je. Dat laat de rechtspraak toch weer zien.

Boontje komt om zijn loontje

Bovenstaande zaak laat maar weer eens zien, dat schijnconstructies tegen je werken. Je moet namelijk altijd alert blijven om een onwaarheid overeind te houden. En dat kost energie en daarom vergeet je vaak wat je gezegd hebt of welke stappen je nog moet zetten. En zo laat de rechtspraak ook zien, dat een onwaarheid je uiteindelijk dakloosheid kan opleveren. En dat was natuurlijk nooit de bedoeling.

Eerlijkheid duurt het langst

Wat werkt wel: eerlijk en open zijn. Je ex voelt echt wel dat er iets niet klopt, dat gevoel komt vaak weer terug in jullie contact na de scheiding. Soms zitten partijen jaren later bij mij aan tafel en vragen ze aan mij, of ik eens wil terug rekenen wat partijen hebben afgesproken. En dan ben je jaren verder en veel ruzies verder omdat onmin over geld vaak lang blijft hangen. Dus: Zorg ervoor dat jullie beiden zo gelijk als mogelijk, uit de relatie stappen. Maak afspraken die ervoor zorgen, dat je jezelf in de spiegel kan aankijken en kunt zeggen: ik heb dit netjes gedaan. Dat is gelijk een mooi voorbeeld voor jullie omgeving: zo kan het ook!

En doe je dat niet, dan laat een uitspraak als deze maar weer zien, dat Boontje toch echt om zijn loontje komt.

Willen jullie op een eerlijke manier uit elkaar, maak dan een afspraak bij mij aan tafel. Ik begeleid jullie naar afspraken die bij jullie toekomst passen.

Groet, Inge Verschuur