Goed of slim werkgeverschap?

Ik lees graag over mijn werk en laatst stond er een artikel in de krant over een werkgever die relatietherapie betaalt voor zijn medewerkers. Verrassend artikel maar de reden eracher is echter zeer zakelijk.

Een personeelslid dat in een slechte relatie zit, heeft een hoger ziekteverzuim, gemiddeld 2% hoger dan bij andere werknemers. En naarmate een scheiding dichterbij komt, neemt dat percentage alleen maar toe. Een scheiding kost een werkgever daarom gemiddeld €7.000. En dan hebben we het nog niet over de gevolgen van fouten in het werk vanwege slechte concentratie en/of slecht slapen. Het aanbieden van relatietherapie aan een werknemer levert een werkgever dus eigenlijk geld op. En dat is niet het enige.

Werkgevers die hulp bieden in tijden waarin de relatie slechter loopt investeren, naast een lager ziekteverzuim, in gelukkiger en tevredener personeel. Tevredener personeel werkt harder en is dankbaarder dan andere werknemers.

Personeelsleden helpen in tijden waarin de relatie minder goed loopt: goed of slim werkgeverschap? Ik zeg beiden. Iedere relatie draait om loyaliteit en dat geldt dus ook voor de relatie werkgever – werknemer. Loyale werknemers lopen harder voor hun werkgever. Tevreden werknemers zijn tevens loyaler. Zouden meer werkgevers dat begrijpen?

Vertel je werkgever in welke situatie je zit als je relatie niet goed gaat, wellicht heb jij een slimme werkgever. En mocht je werkgever niet zoveel voelen voor bovenstaand verhaal, dan krijg je hopelijk wel de steun wanneer je een keer een fout maakt of ziek bent van de relatieproblemen. Eerlijkheid duurt ook hier het langst.

Een mediator kan helpen om duidelijkheid te krijgen in waarom de relatieproblemen er zijn en wat er nodig is om dit te doorbreken. Is de stap naar een relatietherapeut voor jullie 1 stap te ver? Maak dan een afspraak bij mij aan tafel. Relatiemediation kan voor jullie het middel zijn om een negatieve spiraal te doorbreken.

Klik hier om een afspraak te maken.