Scheiden is regelen.

Bezit bindt. Wie gaat scheiden komt daar al snel achter. Want je bouwt veel op tijdens een langdurige relatie. Je hypotheek – gebaseerd op twee inkomens – gemeenschappelijke rekeningen, spullen van geldelijke en emotionele waarde. En het meest dierbare ‘bezit’; jullie kinderen… Hoe komt dit allemaal goed?

Je gedachten tuimelen over elkaar.

Gevoelens van wanhoop wissel je af met foeteren op jezelf, omdat je relatie niet gelukt is. Juist in deze periode moet je van alles regelen. Samen met je ex, die zomaar ineens het roer omgooit en een heel nieuw leven wil beginnen. Je krijgt te maken met allerlei instanties, waarvan je begint te vermoeden dat ze je expres tegenwerken. Moet je samen met deze aanstaande ex naar de notaris voor jullie kinderen? En naar de bank – tijdens kantooruren, ook dat nog – om de gemeenschappelijke rekening op te heffen? Overeenstemming vinden over de waarde van huis en hypotheek? Ga zo maar door.

Je omgeving voorziet je, goedbedoeld, van tegenstrijdige adviezen over hoe je je scheiding (lees: je ex) moet aanpakken, over alimentatie, de zorg voor je kinderen en waar je tijdelijk zou kunnen wonen. Terwijl jij alleen maar denkt: ‘Hoe kom ik uit deze nachtmerrie?’

Bevrijd jezelf van al die onrust.

Als register mediator, gespecialiseerd in goed uit elkaar gaan, help ik jullie stapsgewijs met alle zaken die je moet regelen rondom de scheiding. Het maakt jullie scheiding overzichtelijk, als je weet welke zaken voor jullie belangrijk zijn om te regelen. Dat geeft rust en vertrouwen in de toekomst. Samen met je ex-partner werken we naar een convenant en een goed ouderschapsplan toe, dat werkt in de toekomst.

Op een begripvolle wijze, onder begeleiding van een expert, uit elkaar gaan, is geen overbodige luxe. Een scheiding is een periode van chaos: emoties en zakelijke afspraken lopen door elkaar heen. En angst regeert vaak, maar is geen goede raadgever. Zorg ervoor dat jullie snel inzicht krijgen in jullie proces zodat jullie naar goede afspraken toe kunnen werken. Wacht niet met het maken van een afspraak met een mediator. Want snel inzicht krijgen, dat geeft rust. En vanuit rust keuzes maken, biedt de grootste kans op toekomstbestendige afspraken.

Veel succes.

Inge Verschuur