Aantal rechtszaken en scheidingen met partneralimentatie neemt af

Het aantal rechtszaken bij familierecht en het aantal scheidingen waarin afspraken gemaakt wordt over partneralimentatie, neemt de laatste jaren enorm af. Dat het aantal rechtszaken in familierecht afneemt, is alleen maar fijn te noemen, stellen komen er dus vaker samen uit. Opvallender is het dalende aantal stellen dat afspraken maakt over partneralimentatie. Naar verwachting gaat dat aantal verder dalen omdat vrouwen de laatste jaren veel onafhankelijker zijn geworden. Ik hoor nog de reclame van de overheid uit de jaren 80: een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.

Nieuwe cijfers partneralimentatie

De laatste onderzoekscijfers laten zien, dat er slechts in 17% van alle scheidingen en beëindiging partnerschapsregistratie, partneralimentatie wordt overeengekomen. Opvallende daling van deze cijfers, wat minder opvallend is, is de verdeling qua ontvanger: 16% is vrouw en 1% is man.

Per 1 januari 2020 gaat er wettelijk gezien veel veranderen inzake partneralimentatie. Gelukkig kunnen stellen bij mediation nog steeds afspraken maken, zoals zij dat wensen. Hebben jullie de keuze gemaakt om uit elkaar te gaan? Maak hier een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en kom tot afspraken die bij jullie beider toekomst passen.