Persoonlijke groei door uit elkaar gaan?

De afgelopen periode hebben veel mensen te horen gekregen dat hun partner niet meer verder wil met hun relatie. Met die boodschap begint voor hen een stressvolle en angstige periode. Een boodschap als deze, heeft veel impact. Veel wat vanzelfsprekend was, valt weg: Waar ga je nu wonen, hoe moet dit financieel en wat gebeurt er met de kinderen? Het rouwproces begint en het herontdekken van jezelf speelt daar een grote rol in. Wie ben ik zonder die ander? Waarin heb ik mij aangepast aan mijn partner en hoe sta ik daar nu zelf in? Welke emoties zitten in de weg, hoe herken ik deze en hoe kan ik hier het beste mee omgaan, zodat iedereen op een zo goed mogelijke manier door dit proces heen komt?

(Scheidings-) coach is broodnodig

Als je in de fase van uit elkaar gaat terecht komt, is een (Scheidings-) coach eigenlijk broodnodig. Je komt weer op eigen benen te staan, je moet afscheid nemen van het beeld van de toekomst dat je had en alles verandert: wonen, vrienden die partij kiezen, financiën en de zorg voor jullie kinderen. En dat lijstje is eigenlijk veel langer. Emoties en zakelijke afspraken bijten elkaar regelmatig. Je ex is ineens een heel ander mens. Vragen schieten door je hoofd: Wat heb ik gemist? Wie is die man/vrouw? Hoe moet ik nu verder? Hoe kom ik hier in hemelsnaam overheen? Wat moet ik doen?

Ervaring leert, dat hulp geen overbodige luxe is bij een scheiding. Hulp op persoonlijk vlak: hoe blijf ik dichtbij mezelf, hoe herken ik wanneer mijn beschermingsmechanisme het gesprek overneemt maar vooral hoe kunnen wij samen goede afspraken maken om de beste ouders te blijven? Daar kan een gespecialiseerde coach heel veel handvatten in geven.

Gesprekken met deze coach lopen vaak gelijk met het mediation-traject. En ervaring laat zien, dat die processen gelijk veel soepeler verlopen en sneller gaan. Maar het brengt vooral een groei in eigenwaarde en zelfkennis met zich mee. En is dat geen waardevolle investering in je eigen toekomst? Want deze groei helpt je in alle soorten van relaties: die van partner, ouder, dochter, broer/zus en vriend. Kostbare levenslessen die je alleen maar een mooier mens maken.

Zitten jullie in het proces van uit elkaar gaan? Maak een afspraak bij mij aan tafel en de scheidingscoach schuift aan zodat zij kan vertellen wat zij voor jullie kan betekenen. Het 1e gesprek is kosteloos. 

Klik hier om een afspraak te maken. Of bel: 06-19848086.

Hartelijke groet, Inge