Mediation in Coronatijd

Inmiddels leven we al zo’n tien maanden met het Coronavirus. Het virus dat zo razendsnel om zich heen greep en grijpt, dat onze regering de oproep heeft gedaan om zo veel als mogelijk thuis te werken. En dat heeft invloed op de je gemoedstoestand. We hebben allemaal een korter lontje, kunnen minder hebben van onszelf en de ander. En een conflict is dan zo ontstaan, denk aan woorden met je partner, je kind, je buren, je collega, je vrienden of familieleden. Juist nu is communicatie belangrijker dan ooit. En hoe jammer is het, als de relatie definitief kapot gemaakt wordt, terwijl vaak 1 of 2 sessies met een mediator de oplossing kunnen zijn!

Online of toch een fysieke afspraak

Door corona wil niet iedereen fysiek een afspraak. Dan is beeldbellen een oplossing en Diana is dan de mediator die jullie gesprek begeleidt. Maar het blijft uiteraard ook mogelijk om een fysieke afspraak in te plannen. Die afspraak vindt plaats op een van onze kantoren, waarbij we ons aan de richtlijnen van het RIVM houden:

  • we schudden geen handen
  • we houden 1,5 meter afstand tijdens het gesprek
  • we maken met elkaar de afspraak dat we de afspraak verplaatsen op het moment dat een van ons koortsklachten heeft en/of niest of hoest

Verspeel geen relatie

Verspeel geen enkele relatie en kom op tijd aan tafel. Wij zijn onafhankelijke procesbegeleiders en als beide partijen in gesprek willen, is er vaak de wil om er samen uit te komen.