De autoverzekering duurder na de scheiding?

Het zal je maar gebeuren,  jij bent al jaren de hoofdbestuurder van jullie auto, jij hebt al die schadevrije jaren opgebouwd, maar na je scheiding gaan deze naar je ex omdat deze als verzekeringsnemer op de polis staat. In het convenant staat niks opgenomen, dus de verzekeraar werkt nergens aan mee….. en voor jou gaat de premie voor dezelfde autoverzekering ineens met €600 per jaar omhoog. En dat geld kon je nou net niet missen, maar auto ook niet.

Kon dit anders? Vaak wel. Maak afspraken over de schadevrije jaren in het convenant. Check voor de scheiding wie de verzekeringsnemer en de hoofdbestuurder op de polis is en laat dat aanpassen als dat niet juist vermeld staat.

Gelukkig bied ik mijn klanten altijd een gesprek aan met assurantieadviseurs uit mijn netwerk. Ik zou wensen dat iedereen dat aanbod aanneemt, want dat kan hen veel geld schelen. Het aanbod doe ik altijd. Na een scheiding moet de broekriem aan dus elke euro is er 1.

Gaan jullie uit elkaar en willen jullie dat alles besproken wordt? Neem dan contact op voor een afspraak en voorkom wat Karin overkwam na haar scheiding:

https://www.ad.nl/geld/karin-schrok-zich-te-pletter-na-haar-scheiding-600-euro-extra-kwijt-aan-autoverzekering~a1d2158a/